Zhrnutie z interview s Asadom, prvým editorom One Piece

Túto nedeľu na internetovom rádiu TBS bol hosťom prvý editor One Piece, Takanori Asada, ktorý mal na starosti One Piece medzi kapitolami 1-177 a porozprával o svojich zážitkoch s Odom a One Piece.


(Takanori Asada, úplne vpravo)

Nadriadení editori odmietli One Piece tri razy, než dostal pravidelnú publikáciu v JUMP-e. Prototypná prvá kapitola bola len o tom, ako Luffy zachránil dedinu, ale Oda sa rozhodol, že sa sústredí na začiatku na Luffyho minulosť.

Asada bol frustrovaný z toho, že jeho nadriadení odmietali One Piece. Dokonca sa mu snívalo, že prehovoril svojich nadriadených. Jedného dňa, keď išli spoločne do reštaurácie a baru Asada od deviatej večer až do siedmej ráno neprestával s otázkami na svojich nadradených, prečo nedokážu pochopiť, aký je One Piece úžasný.

Predovšetkým Kazuhiko Torishima, známy ako legendárny editor Dragon Ball-u, pochyboval o úspechu One Piece. Zato Sasaki (ktorý momentálne pracuje pre Viz) a Ibaraki tvrdili, že One Piece bude populárny. Torishima v roku 2015 v jednej televíznej show slávne prehlásil „Manga, ktorá sa dobre nepredáva je pre editorov iba odpad.“

(Kazuhiko Torishima hore, počas jeho výroku o mangách a dole spoločne s autorom Dragon Ball-u Akirom Toriyamom)

Keď bolo rozhodnuté o tom, že One Piece získal publikáciu, Oda povedal Torishimovi „Ak sa One Piece stane populárnym, nezabudni si uznať porážku.“ Krátko potom sa stal One Piece obrovským hitom. Na novoročnej párty sa Oda opäť zhováral s Torishimom a pripomenul mu jeho slová. Torishima mu povedal „Fajn. Vyhral si, Oda! Si spokojný?“ Asada bol mimoriadne potešený týmito slovami.

Oda a Asada sa po vydaní prvého Volume skryli v obchode a čakali na prvého človeka, ktorý si ho kúpi. Boli zvedaví, akí ľudia sa budú zaujímať o One Piece a od samej radosti až vykríkli, keď zbadali, ako si prvé Volume kúpil chlapec, ktorý mal medzi 12 až 15 rokov.

Oda bol šťastný, keď raz videl, ako dieťa robí Gomu Gomu no Pistol.

Asada niekedy počas jazdy na vlaku stál za cestujúcimi, ktorí čítali JUMP a sledoval ich reakcie. Asadu nahnevalo, keď niektorý cestujúci preskočil mangu, ktorú mal Asada na starosti.


Zdroj: twitter.com

Komentáre